Bij Joop van Voorthuizen fietsen streven we ernaar om iedereen onbezorgd te laten fietsen. Als klanten dan een mail sturen vanaf hun vakantieadres of na een onderhoudsbeurt, dan vinden wij dat zo leuk dat wij dat graag delen. Ook happy met je fiets? Laat het ons weten.

Want wij willen onze klanten echt blij maken!

“Fietsen in de sneeuw”

Door: Karin vd Kaa
Datum: 19-01-2024

Op 18 januari was het koud maar met de zon erbij heerlijk fietsweer. Ben smiddags 40 km wezen fietsen voor ik de fiets bij jullie bracht voor de eerste onderhoudsbeurt.

“New bike, new routes”

Door: Daniel van de Beek
Datum: 10-11-2023

Na aankoop van deze mooie Scott addict gravel zijn de tochten over het strand een nog groter succces.

Zoals daniel zelf zei: “New bike, new routes”

“Van stad tot heide”

Door: Annet Rozema
Datum: 27-10-2023

Mijn fiets komt overal… maar dit is toch wel een heel mooi plaatje!

Drenthe… Schapen op de weg… Heide bij de hunebedden…

“Dat deed een beetje pijn…”

Door: Gerard en Liesbeth
Datum: 06-10-2023

Na 31 jaar hebben wij afscheid genomen van onze vertrouwde “tour de France” fietsen. Dat deed een beetje pijn zoals elk afscheid dat doet.Maar de nieuwe elektrische Gazelle fietsen zijn dusdanig comfortabeler dat we nu blij zijn die knoop te hebben doorgehakt.

Trouwen in een R&M Load

Door: Familie Ubbink
Datum: 11-11-2019

Een aantal maanden geleden kocht de familie Ubbink een Riese & Muller Load 75. Marlies heeft een autisme hulphond die altijd bij haar is, genaamd Olivier. Met fietsen wil ze Olivier ook meenemen en daar is de Riese & Muller Load veruit de best geschikte fiets door de stabiliteit en de vering die zowel voor als achter in de fiets zit. Toen Marlies ging trouwen moest ook de bakfiets versierd en op de foto gezet worden. Natuurlijk met Olivier samen in de bak!

Kijk ook eens op: mijnhulphond.nl
Fotograaf: Elianne Speksnijder

Het meer van Annecy

Door: Annet Rozema
Datum: 12-08-2019

Kijk dan… Hier stonden onze fietsjes! Aan het meer van Annecy! Heel het meer rond gefietst! Ontzettend blij met de huurmogelijkheid van Carl zijn vakantie fiets! Top zo snel als mijn fiets vandaag weer klaar was! Zo lief zoals ‘Opa Joop’ zijn hulp aanbood toen ik mijn fiets weer op de fietsendrager ging doen! Ik had de hulp niet nodig met onze bike-lift… Maar heel fijn zoals er mee gedacht wordt! Topteam! Ik fiets weer lekker verder! :)

Ciao Team Voorthuizen

Door: Peter en Hanny Verweij
Datum: 24-06-2019

Vanuit een bloedheet Noord Italië willen wij jullie laten weten dat we opnieuw genieten van onze fietsvakantie. We zijn weer onderweg; was het in 2017 Toscane en in 2018 Umbrië, dit jaar is het de regio Piemonte geworden als keuze voor onze fietsvakantie.

We doen het rustig aan en fietsen met gemiddeld zo’n 50km per dag van slaapplaats naar slaapplaats. Het blijft een feestje om met onze e-bikes rond te trekken en ze doen het weer fantastisch. De remblokken zijn bij de laatste onderhoudsbeurt vervangen en dat is geen overbodige luxe. Ze zijn nu hard nodig in de afdalingen dus wij maken ze wel weer “op”.

Na de laatste update lijken we met de CX motor nog makkelijker de helling op te gaan en bij de Nyon komt nu ook de straatnaam bij de aanwijzingen te staan wat een prettige aanvulling blijkt te zijn.

Zoals elk jaar sluiten wij af met;

Grazie ancora per la buona cura, of te wel Dank weer voor de goede zorgen.

Esperienza Stelvio 2018

Door: Ruud Hazelger
Datum: 17-09-2018

Zaterdag 8 september 2018 heb ik, Ruud Hazeleger, met mijn Stromer St2 de Stelvio pas in Italië beklommen. De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beproevingen in het wielrennen, en is berucht om zijn vele haarspeldbochten (tornanti). Van Bormio tot aan de top lagen er 39 haarspeldbochten op me te wachten. Het venijn zat in de lengte en de staart van de klim. Een stijgingspercentage van boven de 10% in de laatste 2 kilometer hebben de kuiten doen folteren. Ik deed dit als deelnemer (vrijwilliger) van de stichting Bike4Brains.

Alvorens ik dit heb gedaan is mijn speedbike helemaal nagekeken door mijn fietsenmaker Joop van Voorthuizen in Renswoude. Nieuwe tandwielen, ketting en remblokken zodat mijn speedbike helemaal in topconditie was.

De stukken met een steigingspercentage tot 10% waren goed te doen maar de delen met 14% vergde toch nog aardig wat inspanning. Het grootste gedeelte ben ik in het zwaarste verzet omhoog gefietst (11 tanden op het achterblad). Terug schakelen naar een kleiner verzet was voor mijn niet prettig omdat de trapfrequentie dan te hoog werd. De fiets hield zich goed en veelal was de snelheid van ruim 20 km/h goed vol te houden. Aan het einde van de beklimming heb ik wel een paar keer een foutmelding in het display gehad (0X210288, verhoogde temperatuur van de motor). Tijdens deze melding nam de ondersteuning af en werd het trappen zwaarder. Even stoppen, resetten door op OK te drukken in het display en dan kon ik weer verder.

Op ongeveer 4 km voor de top was het accupercentage (983 Wh) teruggelopen tot onder de 20%. Uit ervaring weet ik dat de ondersteuning licht terug gaat lopen. Daarom heb ik de reserve accu die ik van mijn fietsenmaker had meegekregen maar geplaatst zodat ik weer met volle kracht verder kon fietsen. Na 1 uur en 33 minuten had ik de top van de Stelvio bereikt.

De afdaling vanaf de top naar Bormio was echt een geweldige ervaring (46 minuten) met een gemiddelde snelheid van 32,7 km/h en een topsnelheid van 64,1 km/h. Door het gebruiken van de motorrem voor de haarspeldbochten was het accupercentage weer met 27% toegenomen.

Alles bij elkaar een hele mooie ervaring om mijn Stromer St2 uit te proberen en waarbij ik aan sponsoring het mooie bedrag van €1345,50 heb ingezameld voor Bike4Brains ten behoeve van het Daan Theeuwes Centrum in Woerden.

Ciao

Twaalf MTB’s voor scholieren Rembrandt College

Door: Rembrandt College Veenendaal
Datum: 25-09-2015

Joop van Voorthuizen Fietsen heeft voor het Rembrandt College in Veenendaal twaalf MTB’s mogen leveren. De middelbare school gaat de MTB’s gebruiken tijdens sportlessen, om meer leerlingen aan het fietsen en sporten te krijgen.

Zestien fietsen in bedrijfskleuren met ieder zijn persoonlijke wensen!

Door: Team Nijborg Renswoude
Datum: 09-10-2013

De Nijborg-Agri en de Nijborg-Staal hebben een eigen fietsclub. Zij kwamen bij ons voor 16 fietsen in bedrijfskleuren maar iedere fiets moest aan ieder zijn persoonlijk wensen voldoen en worden afgestemd. Voor ons dus een mooie uitdaging om goed te luisteren naar de klant en alle wensen mogelijk te maken. Verschillende schakelgroepen, remsystemen en voorvorken maar allemaal het zelfde frame wat resulteerde in een prachtig.